3 zaručené tipy, jak se zbavit celulitidy na stehnech

3 zaručené tipy, jak se zbavit celulitidy na stehnech

Pomerančová kůže trápí mnoho žen. Nejčastěji se objevuje právě na stehnech – a také se jí z této oblasti nejhůře zbavuje. Jak si od celulitidy pomoci a dostat se do formy na letní sezonu? Stačí dodržovat tyto 3 jednoduché rády.

Kde se bere celulitida na stehnech?

Celulitida je jedna z nejzákeřnějších estetických nedokonalostí, s kterou se ženy musí dennodenně potýkat. Nezáleží na tom, zda jsou hubené či krev a mléko, nevzhledná pomerančová kůže se může objevit u všech bez rozdílu.
Jak a kde ale celulitida vzniká? Místem vzniku celulitidy je podnožní tkáň (zde je i zakončení lymfatických cév). Ve chvíli, kdy se zvětší objem podkožních tukových buněk, jsou tyto tukové buňky vytlačovány proti povrchu kůže. Tím se vytvoří právě ony neestetické ďolíčky, kterými se celulitida projevuje. Jak se jí ale zbavit?

1. Stravou ke hladké a pevné pokožce

Ač to zní jako klišé, opravdu platí známé rčení „Jste to, co jíte.“ Špatné stravovací návyky a nedostatečný pitný režim jsou jednou z nejčastějších příčin vzniku a zhoršení stavu celulitidy.
Ve svém jídelníčku byste měli co nejvíce omezit příjem sacharidů, živočišných tuků a soli – tedy především bílý cukr, bílé pečivo, tučná jídla, smetanová jídla a další tučné pokrmy. Nahraďte je čerstvou zeleninou a ovocem. Velkým pomocníkem v boji proti pomerančové kůži je i zinek, který podporuje tvorbu kolagenu.
V žádném případě nezapomínejte na dodržování pitného režimu. Za den byste měli vypít alespoň 2 litry neslazené vody. Důležité je dbát na to, aby příjem vody byl postupný v rámci celého dne. Nárazové pití většího objemu vody nebude mít kýžený účinek.

2. Cviky, které zaručeně pomůžou na celulitidu

Jak už to u postavy bývá, klíčovým prvkem k jejímu zdokonalení je pohyb. Chcete-li se zbavit celulitidy na stehnech, neměli byste zapomínat na cviky, kterými podpoříte její odstranění. Výhodou je, že zároveň dojde k celkovému zpevnění svalů – výsledkem tedy bude nejen hezčí pokožka, ale i pevnější postava. Vždy platí, že na začátku je lepší začít s menším počtem opakování (nejčastěji 10) a postupně přidávat podle vaší kondice.
Jak se zbavit celulitidy na stehnech
Nestárnoucí dřep: cvik, který všichni známe, ale často jej přehlížíme. Přitom se jedná o jeden z nejúčinnějších cviků na stehny a zadek. Paradoxem je, že i tak známý cvik se často cvičí špatně – pak nepřiměřeně trpí vaše záda. Správný dřep se provádí tak, že se mírně rozkročíte (chodidla by měla být na šířku boků). Dbejte na zpevněný střed těla. Paže můžete mít buďto předpažené nebo v bok. Pak pomalu sedejte na pomyslnou židli. V žádném případě byste neměli zvedat paty ze země.
Jak se zbavit celulitidy na stehnech
Zvedání pánve: při tomto cviku posilujete jak stehna, tak i zadek. Zároveň tím podporujete svůj krevní oběh. Začněte tak, že si lehnete na záda. Nohy pokrčte v kolenou a pomalu zvedejte pánev směrem nahoru. V horní poloze chvíli vydržte, pak se vraťte do původní polohy.
Jak se zbavit celulitidy na stehnech
Výstup na překážku: jeden z nejjednodušších cviků pro domácí cvičení. Postačí vám židlička, bedýnka nebo jiná zvýšená plocha, na kterou budete stoupat. Myslete na to, že nohou, kterou na překážku vystoupíte jako první, i jako první sestoupíte dolů. Nezapomeňte vystřídat obě nohy.

3. Pomozte si LPG endermologie Lipomassage

Oproti našim prababičkám a babičkám máme jednu velkou výhodu – nové procedury, které nám v boji proti celulitidě pomůžou. Jednou z nejúčinnějších je bezesporu procedura Lipomassage LPG endermologie.
Při této proceduře dochází ke stimulaci odbourávání tuku uloženého v tukových buňkách. Díky tomu se ztenčí vrstva tuku těchto buněk, což vede nejen ke zpevnění kůže, ale i k tvarování postavy.

Jde o zcela neinvazivní, relaxační zákrok, který funguje na principu masáže speciální hlavicí. Ta využívá vakuum v kombinaci s válečkovou masáží.
Lipomassage LPG endermologie je ideálním pomocníkem v boji proti celulitidě na stehnech (a celého těla) i při formování postavy. Má ale i další cenné výhody. Kromě toho, že celulitidu pomáhá odstraňovat, funguje i jako prevence proti jejímu vytvoření. Celkově zrychluje činnost lymfatického systému a efektivně detoxikuje toxiny z těla.

Boj s celulitidou je běh na dlouhou trať. Pokud se ale budete stravovat vyváženou a pestrou stravou, dodržovat pitný režim, dostatečně cvičit a dopřejete si relaxační zážitek v podobě lipomasáže, uvidíte, že tento boj snadno vyhrajete.

Lipomassage LPG endermologie

Proměny po používání LPG endermologie

MONI MONI

Lipomassage LPG endermologie Brno a Praha

Proceduru Lipomassage by LPG endermologie provádí proškolený personál v našem salonu MONI MONI v Brně a Praze. Procedura trvá od 15 do 45 min. Proceduru lze provádět na jednotlivých částech těla, obličeji nebo celém těle.